Salarakkaat

Leonardo da Vinkki - 3/09/2018


Kukaan meidän perheestä ei tunnustaudu piimäkorppujen ystäväksi, eikä kukaan koskaan pyydä leipomaan niitä, mutta kun niitä on leivottu, ne syödään hetkessä kaikki.

40 kpl

3 dl rasvatonta piimää
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
0,5 dl siirappia
1,5 tl pomeranssinkuorta
1,5 tl fenkolia
3 tl kuminaa
10 kuivattua aprikoosia
2 dl sihtiruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon siirappi, mausteet ja rusinankokoisiksi paloiksi leikatut aprikoosit. Sekoita. Vaivaa sihtiruisjauhot ja hiivaleipäjauhot taikinaan. Kohota.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele taikinaa lastan avulla reunalta keskelle, kunnes jokainen kohta reunalta on taitettu. Muotoile taikinasta käsien väliin mukavasti sopiva neliö ja nosta se 20 x 20 cm kokoiseen, öljyttyyn vuokaan. Taputtele taikina öljytyin käsin vuokaan sopivaksi.

Kohota liinan alla puoli tuntia. 

Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Ota leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä hetki. Leikkaa leipä kahtia ja viipaloi se 40 palaan. Aseta viipaleet leivinpellille ja kuivata niitä uunissa 75 asteessa pari tuntia välillä paloja käännellen.

samankaltaisia

0 kommenttia