10 minuutin puseron tuunaus

Leonardo da Vinkki - 9/13/2017



Vaatteilla on harmillinen taipumus kutistua kaapissa, joten niitä joutuu silloin tällöin tuunailemaan isommaksi, jos vielä haluaa lempivaatettaan käyttää. Tästä puserosta olen pitänyt kovasti. Nyt tuli aika tuunata tyköistuvasta mallista väljempi.

Netin tuunausryhmissä näkee usein puseroita, joita on isonnettu lisäämällä kangasta sivusaumaan. Tällä kertaa valitsin toisin ja lisäsin väljyyttä puseron etukappaleeseen, koska puserossa oli edessä nepit. Puseron istuvuus ei tästä kärsinyt.

Lisäkappaleeksi valitsin vanhan mekon, jossa oli siinäkin edestä aukeava neppirivi. Kun leikkasin palan hameen helmasta, alareuna oli jo valmiiksi huoliteltu. Neppilistan ompelin kiinni. 

Kun olin sovittanut puseroa päälle, kaula-aukko oli minun mieleeni hieman liian avonainen. Lisäsin etumukseen palan hameen hihansuusta. Siinäkin oli saumat valmiina. 

Aikaa puseron tuunaukseen meni noin 10 minuuttia. Aika sisälsi puseron sovituksen, palojen leikkauksen, koneen langoituksen ja ompelun. Työtä nopeutti tilkkutöiden ompeluun tarkoitettu leikkausmatto, viivain ja leikkuri, jotka ovat osoittautuneet mainioiksi työvälineiksi monessa muussakin ompeluprojektissa kuin tilkkutöissä. Ei siis turhan rasittavaa, ja pusero on taas käyttökunnossa.

Blogia aiemmin lukeneet saattavat tunnistaa kankaan. Olen käyttänyt sitä myös kassin tekoon (70-luvun mekosta olkalaukuksi) ja kangasta jäi vielä reilusti, joten se saattaa jatkossakin näyttäytyä jossain postauksessa.




samankaltaisia

0 kommenttia