Paistinpannuleipäset

Leonardo da Vinkki - 2/15/2017


Paistinpannuleipäset ovat meidän mielestä käsittämättömän hyviä. Ne ovat maistuneet myös aiemman leipäblogini lukijoille. Näin hiihtolomien alla resepti on hyvä siirtää tähän uuteen blogiin, kun tiedän varmuudella, että ainakin meillä näitä lomalla paistellaan.

Itse paistan leivät valurautapannussa keittiön hellalla, mutta Paistinpannuleipäset valmistuvat näppärästi myös grillissä tai nuotiolla. 

12 leipästä 

4 dl rasvatonta maitoa 
1/4 pkt (12,5 g) hiivaa 
1 rkl sokeria 
1 tl suolaa
1 tl vastamurskattuja korianterin siemeniä 
0,5 dl sulatettua voita tai juoksevaa kasviöljyä 
9-10 dl vehnäjauhoja
voita 

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää korianterin siemenet ja rasva. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. 

Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin tunti. 

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Rullaa taikinapala tangoksi ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi.


Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. 

Painele pullat juuri ennen paistamista tasaiseksi levyksi, nosta keskilämpimälle, voidellulle paistinpannulle ja paista 4 minuuttia/puoli. Nosta leipänen lautaselle ja voitele voilla. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki pullat on paistettu.


samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Hei! Minä teen vähän samankaltaisia pannuleipäsiä. Käytän nesteenä vettä, hiivana kuivahiivaa ja mausteena millon mitäkin yrttejä. Helppoa ja makoisaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kesällä kokeilla yrttiversiota. Kiitos vinkistä!

      Poista