Jyväjemmarin leipä

Leonardo da Vinkki - 2/03/2017


Tiivis Jyväjemmarin leipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Leipää ei tarvitse vaivata.

1 iso leipä

1. päivä 

6 dl kiehuvaa vettä 
3 dl kauranjyviä
3 dl hapanjuurta

Kaada kiehuva vesi kokonaisten kauranjyvien päälle. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hapanjuuri. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön (22–24°C) yön yli. 

2. päivä

edellisenä päivänä tehty hapanjuuriseos
3 dl vehnärouhetta
2 tl suolaa 
3 dl ruisjauhoja 
3 dl vehnäjauhoja 

Sekoita kaikki aineet kulhossa. Kaada seos 2 litran vuokaan. Kohota. (Aika vaihtelee olosuhteiden mukaan, mutta leivän kohoaminen kestää aina useamman tunnin.) 

Kuumenna uuni 180-asteeseen ja paista leipää noin tunti ja 45 minuuttia.

Kumoa leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Paketoi jäähtynyt leipä muovipussiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Leikkaa ohuita viipaleita ja nauti!


samankaltaisia

0 kommenttia