Sytykeruusut

Leonardo da Vinkki - 1/28/2017


Tarvikkeet

munakennoja
vanha kattila
huonot keittiöpihdit
vettä
kynttilänpätkiä

Teko-ohje

Irrota munankennon kansi pohjasta. Revi "kupit" yksitellen irti kennosta niin kokonaisina kuin pystyt. Revi loppu kenno mahdollisimman pitkiksi, korkeintaan kupin korkuisiksi suikaleiksi. 

Pyöritä pitkä suikale rullalle. Työnnä se kuppiin ja tue se paikoilleen kennosta irti revityillä pienemmillä paloilla.

Laita kattilaan muutama sentti vettä ja kynttilänpätkät. Lämmitä.

Dippaa ruusut varovasti sulaan steariiniin. Anna kuivua. Halutessasi voit vielä toistaa dippauksen, mutta kertakin riittää.

Aseta kauniiseen säilytysastiaan takan ääreen, tai pakkaa ruusut ja vie tuliaisiksi ystävälle. (Muoviset hedelmärasiat, joissa myydään esimerkiksi viinirypäleitä, ovat käteviä pakkauksia sytykeruusuille. Koko on juuri passeli.)

Korissa  on harmaita, dippaamattomia sytykeruusuja. Jos munakenno on vanhaa mallia, ruusut pysyvät yllättävän hyvin kasassa ilman steariiniakin. Näitä dippaamattomia ruusuja voi tehdä ainakin kotikäyttöön.

Tummat ruusut ovat harmaista munakennoista tehty, mutta ne on dipattu punaiseen steariiniin.

Keltaiset ruusut ovat keltaisesta kennosta ja valkoisesta steariinista tehty.

Vaaleanpunaiset munakennot ovat omiaan romanttisen sisustuksen ystäville.






samankaltaisia

0 kommenttia